Adxudicada por 1,55 millóns a rehabilitación dos Loureiros

O Concello de Abegondo adxudica a rehabilitación dos Loureiros para converter o espazo no Pazo da Cultura do municipio, un dos proxectos de maior envergadura para o novo ano. O antigo recinto, dedicado a vodas e eventos, terá unha nova vida para poder desenvolver iniciativas do ámbito social.

A adxudicación realízase en 1.550.571,44 euros, dos que 1,12 millóns proceden dos fondos Next Generation logrados polo goberno local. A empresa Meraki CR é a gañadora do concurso, no que se recibiron dúas ofertas. A duración marcada para os traballos será de case un ano e espérase que se inicien este mes.

A actuación consistirá en rehabilitar tanto a vila colonial, que data de principios de século XX, como o pavillón diáfano, o módulo anexo e a zona axardinada exterior. Na intervención eliminaranse os elementos impropios e preservaranse os patrimoniais.

A vila conta con tres plantas de 171, 157 e 137 metros cadrados cada unha. O pavillón é de 450 metros cadrados. O exterior dispón de bonitas zonas axardinadas, como a entrada, un corredor de árbores. Tamén ten un terreo para o aparcadoiro. A actuación deséñase baixo criterios de eficiencia.

O alcalde de Abegondo, José Antonio Santiso, explica que «é un deses proxectos que marcan o avance dun municipio porque o facemos coa idea de que perdure e sexa referente». Apunta que Os Loureiros albergará todo tipo de usos culturais, sociais ou formativos. Desde que o Concello dispón da instalación xa se aproveitou para levar a cabo galas, talleres e demais actividades.

O Concello decidiu en 2021 levar a cabo a compra do edificio, contando co financiamento de 400.000 euros a préstamo por parte da Xunta de Galicia, coas vistas postas nesta rehabilitación.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *